In het spoor van Henry Van de Velde en 100 jaar Bauhaus

In 2019 is het exact 100 jaar geleden dat het Bauhaus, de stroming die de kunst, de nijverheid en architectuur moderniseerde in Weimar geboren werd. Om dit jubileum te vieren nodigt Duitsland de cultuurliefhebbers uit naar de staden Weimar en Dessau. Wij organiseren in het najaar een "Bauhaus-reis" en deze lezing is alvast een voorbereiding voor onze Bauhaus reis: "in het spoor van Henry Van ...
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
vtbkultuur harelbeke
Prijs
€ 5.0
Basistarief: 5,00 €
Reservaties
guido.deloof@gmail.com
Contact
Fax: 0499803280
Leeftijd
18+

In 2019 is het exact 100 jaar geleden dat het Bauhaus, de stroming die de kunst, de nijverheid en architectuur moderniseerde in Weimar geboren werd. Om dit jubileum te vieren nodigt Duitsland de cultuurliefhebbers uit naar de staden Weimar en Dessau. Wij organiseren in het najaar een "Bauhaus-reis" en deze lezing is alvast een voorbereiding voor onze Bauhaus reis: "in het spoor van Henry Van de Velde en het Bauhaus". Het was onze eigen Henry Van de Velde die op uitnodiging van de groothertog van Thüringen een kunstschool oprichtte in Weimar. In 1919 stelde hij de eerste directeur aan: Walter Gropius. In deze lezing hebben we het over de geschiedenis van het Bauhaus op de architectuur en het design.

Onze spreker, architect Frans Palstermans, geeft een lezing van 2 uur met een pauze tussen de 2 delen. Hij schetst het belang van het Bauhaus die tot op heden nog steeds een belangrijke invloed heeft op de kunst en de architectuur.

Bron: UiTinVlaanderen.be