Hèhè! Wat een Jan! (Jan De Wilde 75) // UITVERKOCHT

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het nog steeds in 2018. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ...
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
CC het SPOOR
Prijs
€ 13.0
CC VVK
Reservaties
webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?c...
Contact
onthaal@cchetspoor.be
Fax: 056/733 420
Links

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het nog steeds in 2018. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven.

Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Hèhè’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’, …

De voorbije jaren trok Jan voor het eerst sinds heel lang weer op tournee. Langs de grote cc’s en schouwburgen. De Dag meneer De Wilde Theatertour overtrof alle verwachtingen en was goed voor een dikke 70 concerten in drie jaar tijd. En passant palmde Jan ook Dranouter, Boterhammen in het Park en de Gentse Feesten in en speelde hij voor de Gestelde Lichamen op 11 juli 2017 in het stadhuis van Brussel. Er kwam een biografie én een cd-box met nieuw werk.

Ook in het theaterseizoen 2018-2019 staat Jan De Wilde ‘ongegeneerd’ op het podium. Onder de titel Hèhè, wat een Jan! Witgallig zilvergrijs, onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met verborgen parels uit de diepste krochten van zijn eigen repertorium. Een verrassing voor het publiek, en nog meer voor Jan en zijn muzikanten zelf.

In stilte koestert Jan het heerlijke bestaan dat hij leidt, diep verscholen in Aaigem. De 75-tour is zijn manier om dankjewel te zeggen, aan publiek en organisatoren, omdat hij zijn leven kon bouwen op liedjes en zingen. Live speelt hij met zijn ‘Vrienden’. Een vijftal talentvolle muzikanten met een heel grote staat van dienst. Voor een hartverwarmend concert.