H'Mused - I Justiniani & Anne Cambier o.l.v. Frank Agsteribbe en Jan Decleir, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor - Landru

I Justiniani en sopraan Anne Cambier nemen u onder leiding van Frank Agsteribbe mee op een muzikale reis door het barokke Europa, met tussenstops in Portugal, Nederland, Frankrijk, Spanje, Engeland, Bohemen, Vlaanderen en Italië. Hoe verschillend de gesproken talen en de culturen ook waren, op muzikaal vlak blijken er meer overeenkomsten dan verschillen te zijn: de Italiaanse en de Franse ...
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
CC het SPOOR Harelbeke
Prijs
€ 19.0
Basistarief: 19,00 €; ADD: 21,00 €; jongeren: 7,00 €
Reservaties
webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?c...
Contact
tickets@cchetspoor.be
Fax: 056 733 420

I Justiniani en sopraan Anne Cambier nemen u onder leiding van Frank Agsteribbe mee op een muzikale reis door het barokke Europa, met tussenstops in Portugal, Nederland, Frankrijk, Spanje, Engeland, Bohemen, Vlaanderen en Italië.

Hoe verschillend de gesproken talen en de culturen ook waren, op muzikaal vlak blijken er meer overeenkomsten dan verschillen te zijn: de Italiaanse en de Franse stijl waren op dat moment in heel Europa overheersend.

Aan de hand van twee werken van Georg Philipp Telemann, zijn Singende Geographie (een reeks liederen over verschillende landen en landstreken) en zijn Klingende Geographie (een orkestsuite waarin karakteristieke eigenschappen van enkele landen worden verklankt) krijgen we een mooi en heel afwisselend beeld van het muzikale landschap in de 18de eeuw. Daarnaast staan ook werken van onder meer De Fesch, Rameau, Händel, Purcell en de eigen Pieter Van Maldere op het programma.

Landru

Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken Het Banket, I SOLIST I en Vlaams Radiokoor brengen een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd. Deze burgerman, echtgenoot en vader van vier heeft een buitengewone aantrekkingskracht op
rouwen. Zo lokt de charmante Landru gedurende vier jaar (1915- 1919) maar liefst 283 dames, vooral weduwes die hun man verloren in de Grote Oorlog. De rijksten onder hen belooft hij de hemel, maar uiteindelijk verdwijnen ze in zijn oven. Behalve hoge stapels kleren en wat as, blijft er van zijn slachtoffers niets over. De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf. Maar tijdens zijn proces lost hij geen woord en weerlegt, vaak op spitsvondige of zelfs komische wijze, iedere
anwijzing die hem als dader aanduidt. De rechtszaak over zijn gruwelijke daden wordt zo hilarisch dat het soms meer weg heeft van een komedie: “Het is hier geen theaterzaal, monsieur Landru!”. In deze voorstelling krijg je een spannend portret van deze gruwelijke grappenmaker, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden.

De eerder aangekondige voorstelling ‘Egmont’ die eerder werd aangekondigd is door de coronamaatregelen onmogelijk geworden. De voorstelling ‘Landru’ vervangt ‘Egmont’ en kan in kleinere bezetting gespeeld worden.

Bron: UiTinVlaanderen.be