Astria Oboe Trio & Ensemble Haftcraft - 7 Tears

7 tranen, 7 emoties. John Dowland publiceert in 1604 zijn Lachrimae, Seven Tears. In dit absolute meesterwerk onthult de Londense componist en luitspeler een persoonlijke wereld van intens verdriet, woede en melancholie, verzacht door momenten van vreugde en blijdschap. Astria Oboe Trio & Ensemble HaftCraft slaan de handen in elkaar om dit bijzondere project vorm te geven.
Waar
CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke
Wanneer
25/01 van 20:00 tot23:00
Organisatie
CC het SPOOR
Prijs
€ 12.0
VVK
Reservaties
webshop.harelbeke.be/Tickets/Detail?c...
Contact
onthaal@cchetspoor.be
Fax: 056/733 420
Links

De Est Mark Raidpere, één van de meest gerenommeerde videokunstenaars van onze tijd, voorziet deze beladen thematiek van bewegende en statische beelden. Topcomponist Tõnu Kõrvits (ECM new series label), eveneens uit Estland, ging aan de slag om zijn eigen Zeven tranen te componeren als reflectie op Dowland’s Lachrimae. De gedurfde combinatie van de authentieke taal van Dowland en de hedendaagse emotionele toonspraak van Kõrvits maakt van het geheel een unieke belevenis. Deze voorstelling is niet alleen een muzikale herinnering aan de zeven tranen van Dowland, maar ook een queeste naar de zeven tranen van de hedendaagse mens.

Eric Speller: hobo - Yf Bourry: oboe d’amore - Dimitri Mestdag: engelse hoorn - Bert Helsen: fagot -Filip Neyens: contrafagot - Wim Maeseele: aartsluit
Dit project kwam mede tot stand door de samenwerking met het Estse Consulaat en Eesti Kontsert. Dit nieuwjaarsconcert wordt aangeboden door Attacca en CC het Spoor in samenwerking met SAMWD Peter Benoit Harelbeke.

Bron: UiTinVlaanderen.be